11 maj 2014
13:00

Lohärads IF Röd

Referat: Morgongåva SK - Lohärads IF Röd

Dags för match mot Morgongåva som förra året vann en av grund grupperna, men som till den här säsongen valde att gå upp till avancerad grupp. Ramsjövallen var en mycket trevlig anläggning, vi blev mottagna på ett mycket trevligt sätt, tack.

Vi visste inget om dem, än att de just vann grund förra året, samt att de i sin första match förlorade mot Rimbo (1-6).

Det var en jämn start, vi började matchen bra med ett bra passningspspel. Men ibland slarvad vi en del, det var ibland för höga passningar och sen slogs det chanspassningar. Vi måste vara nogrannare och har adress på passningen.
I den 20e min tar Morgongåva time-out, och det passade oss mycket bra. Vi gjorde 3 byten för att skapa om i laget och få in ny energi.
I den 29e min tar vi time-out, coach Janne är inte nöjd. - Vi måste vara här och nu!! Vi gjorde återigen några byten.
I den 35e min gör vi 1-0, trodde vi. Tyvärr var vår spelare offside.

Vi ledare var inte nöjda alls efter den 1a halvleken. Nu hade vi en dålig 1a och nu kan det bara bli bättre i 2a. Vi skall vara glada att det står 0-0, för Morgongåva skulle kunnat haft en ledning med 2-3 mål om de hade varit effektivare på sina chanser. Vi lät killarna ha några minuter själva i omklädningsrummet. Skulle de höja sig i 2a halvlek?

Vi hade en bra start av 2a, killarna såg laddade ut. I den 51a minuten tar Morgongåva time-out. Vi hade tryck både innan time-outen och efter. Vi var bättre i 2a än i 1a halvlek.

I den 58e min gör Zacke 0-1, efter ett klapp klapp spel från mellan Robin och GH innan Zacke petar in den. Ett efterlängtat mål, mycket skönt. Vi tar time-out i den 60e min, för att prata igenom de sista 20 minuterna av matchen, vi skulle bara vinna den här matchen. Morgongåva går ner på 3 backar och vi fortsätter att trycka på.

I den 62a minuten har GH bollen ute på högerkanten och ser Zacke i mitten. Zacke får en kanonträff, den går rakt upp i krysset. Skottet kom från halva deras planhalva. Detta kan bli årets mål, vilken träff!
Efter målet så satsar Morgongåva allt framåt, de är stressade, vi håller lugnet och stänger hemåt.

De hade två killar som stack ut.
1) deras målvakt, mycket duktig med fötterna, vilket tillslag. Hoppas att han kommer tillbaka snart efter skadan på armen.
2) deras #21 som ägde deras försvar, mycket duktig mittback (född -98)

Vi ger idag plus till hela laget, som höjde sig i 2a halvlek och visade en bra moral. Mycket kul att se.

Dagens två domare var mycket bra, stort beröm till dem. Våra killar berömde dem efter matchen.
Tack till domarna och Morgongåva för dagens match. Mycket trevliga ledare.